top of page

TUTORIALS

Tutorial: Een borduurwerk afwerken
2 maart 2022

Wanneer ik klaar ben aan het borduren van een borduurwerk dan is het nog niet af. Elk borduurwerk werk ik aan de achterkant netjes af voor ik het opstuur naar de klant.

Er zijn verschillende manieren waarop je een borduurwerk kunt afwerken, maar dit is mijn favoriete manier. 

Ik maak voor de afwerking van een borduursel gebruik van een stukje vilt dat ik knip in het formaat van de binnenste ring. Daar stik ik mijn leren label met Met Duizend Kusjes op en bevestig ik deze aan de achterkant van het borduurwerk.

Aangezien ik ontzettend veel steken in een echo borduurwerk zet kan het aan de achterkant nogal een rommeltje worden. Op deze manier is dat netjes weggewerkt.

 

DIY | Paaseieren versieren met geborduurde bloemen

1 april 2021

Iets dat ik vroeger altijd enorm leuk vond om te doen en waar ik fijne herinneringen aan heb is het versieren van gekookte eieren voor het paasontbijt. Daarom leek het mij leuk om deze keer eens een klein beetje buiten de box te denken. In plaats van aan de slag te gaan met verf koos ik ervoor om de paaseieren te versieren met geborduurde bloemen.

Wil jij ook een originele paastafel dekken? Kijk dan mijn speciale paas tutorial waarin ik laat zien hoe je bloemen borduurt en deze combineert met de eieren. 

 

DIY MET JEANS | DILLE & KAMILLE

16 September 2020

In mijn stories op Instagram had ik een aantal foto’s geplaatst van kleding met een gat die ik door middel van bloemen weer een tweede leven had gegeven. Zo stak mijn jubelende wiebelteen door mijn mooie pantoffels en had ik mijzelf na mijn eerste zwangerschap iets te snel weer in die strakke momjeans willen hijsen waardoor er een scheurtje in was ontstaan.

 

Ik vind het zonde om deze items weg te doen. Die momjeans was namelijk mijn absolute favoriete broek ooit en op die pantoffels leefde ik. Ik bedacht om mijn gescheurde broek te voorzien van een geborduurde bloem die de scheur niet alleen repareerde maar de broek ook leuker maakte. Het gaatje in de pantoffels repareerde ik door er een soort van koraal op te borduren. Zo kreeg mijn kleding een tweede leven.

 

Logog JAS.png
bottom of page